Svenska Rallyt 2018

Det Svenska Rallyt 2018 startade den 15 februari som tog sig från Karlstad via Torsby in över den norska gränsen, tillbaka till Sverige vidare österut till Hagfors för att slutligen landa i Torsby. Det är totalt fyra dagar fyllda med snö, is, snäva kurvor och branta backkrön.

Loppet hade sina motgångar för ett fleratal av deltagarna. Under fredagens start hade de som gav sig av tidigast problem med att ta sig igenom massor av tjock, färsk snö vilket förlorade dem tid. Även efter deltagarna lyckades ta sig förbi var det problem med greppet på vägen tack vare det kalla vädret, inga olyckor skedde men gav förarna en vidare utmaning.

Lördagen fortsatte att ge problem där Kris Meeke körde med nosen först in i en snöhög och fick motorstopp när han väl tog sig ut på banan igen, samtidigt som Ott Tänak kom susande och kolliderade med Meeke. Ingen av förarna kom till skada.

På söndagen avslutades rallyt där först i mål detta året kom Belgaren Thierry Neuville, medan andra plats gick till Craig Breen med 19,8 sekunder efter Neuville. Neuville avslutade rallyt bekvämt som lyckades slå sitt personbästa i sin Citroên C3 och berättar att han var mycket nöjd och hade haft ett mycket roligt rally.