Simulator

Att träna på racing är kanske inte det lättaste för många. Det krävs en väg där man kan köra i hög hastighet och det krävs att man har racinglicens. Och för att få racinglicens krävs det i sin tur att man vet hur man kör en racerbil. Det finns helt enkelt väldigt många återvändsgränder inom motorsporten, dessutom kan det vara svårt att hålla på med racing innan man fyllt 18. Då får man ju som bekant inte ens köra en vanlig bil.

Som tur är finns det precis som när det gäller flygplan väldigt bra körsimulatorer som man kan träna med. Den är väldigt realistisk och där kan man utveckla sina befintliga köregenskaper eller helt enkelt prova på. Det kan ju helt enkelt inte hända så mycket eftersom allt sker digitalt. Man kan välja att köra ensam eller med en vän. Att köra med en vän kan vara bra eftersom man då kan ge feedback på varandras insatser. Tänk dock på att det alltid är bättre att ge positiv feedback och inte såga varandra, tänk på att alla någon gång har varit nybörjare inom allting.

Simulatorn ligger på Lidingö i Stockholm och den kostar 350 kronor att använda per körd timme. Vill man använda simulatorn är det viktigt att man bokar den i god tid innan eftersom den är väldigt eftertraktad. Bland annat används den av Sveriges landslagsförare inom bilsport. Simulatorn tillhandahålls av Riksidrottsförbundets träningscentrum och har valts ut efter ett antal tester av simulatorer i olika länder världen över. Den som till slut valdes ut och som ansågs bäst var den som testarna fick prova på i England.

Att testa racing-simulator är alltså en utmärkt möjlighet att prova på racing om man inte har de rätta förutsättningarna och innan man bestämmer sig. Det är alltid bra att prova innan man köper den dyra utrustningen.