Hur man blir en racerförare

Sverige har inte producerat så särskilt många talanger inom racing, åtminstone inte när det gäller racing med bilar. Det betyder dock inte att det inte behövs racerförare i Sverige. Förhoppningsvis kommer sporten att växa även i Sverige, i grannlandet Finland är det redan en relativt stor sport.

Om man vill köra racing i Sverige behöver man, förutom en bil man kan köra med, en hjälm, flamsäkra kläder som är godkända och en licens. I Sverige drivs de flesta racing team av kompisgäng eller familjemedlemmar och det är svårt att hitta sponsorer eftersom sporten är så liten. Något man kan göra då är att sälja förarplatser till andra som är sugna på att köra.

Det bästa sättet att bli förare inom ett racingteam är tyvärr att ha kontakter. Har man inga sådana finns det som tur är gott om forum på nätet där man kan hitta likasinnade och som är ute efter samma sak.

Alla som har provat att tävlingsköra med bil vet att det är bland det roligaste man kan syssla med, om inte det allra roligaste. Det finns faktiskt serier även i Sverige som man kan söka sig till.

En bra början om man vill söka sig till racing i Sverige är att börja med folkrace. Det är till skillnad från vanlig racing en relativt stor sport och även om bilarna man använder inte är samma som de professionella så är det ett mycket bra sätt att lära sig och att känna på hur det är att köra bil i ett riktigt tävlingsrace. Är man inte ute efter glam och glamour utan helt enkelt bara är ute efter att ha roligt är det kanske rent av just det man bör satsa på. Folkrace är inte särskilt dyrt att hålla på med och det finns tävlingar som anordnas lite överallt runt om i landet.