Rally VM

Världsmästerskapet i rally, som består av tretton deltävlingar, är i full gång. Hittills har sex stycken deltävlingar körts. Stora världsstjärnor deltar, bland annat regerande världsmästaren Sébastien Ogier som blivit världmästare fem år i rad. Andra stora namn som utmanar honom om titeln det här året är bland annat Thierry Neuville, Belgien och Ott Tänak, Argentina. I år kommer dessutom en återvändare vara med och delta i tre deltävlingar, nämligen Sébastien Loeb, Frankrike, som är niofaldig världsmästare. Första deltävlingen som han körde var Rally Sweden där han slutade femma.

Neuville upp i ledningen

Ogier, Neuville och Tänak slåss uppe i toppen. Också finska föraren Mikko Markkula är nära topp tre. Ogier har vunnit tre deltävlingar och toppade tabellen inför senaste deltävlingen i Portugal. Många trodde han skulle utöka sin ledning men olyckligt körde han av banan och tvingades bryta. Även Tänak fick problem under banans gång och tvingades bryta. Detta gjorde att Neuville hade chansen att ta över ledningen, en chans som han verkligen tog vara på när han vann och gick upp i toppen. Med sju deltävlingar kvar kan såklart mycket ändras och Ogier ses fortfarande som en stor favorit, men deltävlingarna visar prov på flera duktiga förare som är med och slåss om världsmästartiteln i allra högsta grad.

Tideman toppar WRC2

I WRC2 inte bara deltar, utan också toppar, Pontus Tideman. Svensken som vann fjolårets VM-titel i WRC2 har börjat även detta år fenomenalt. Dessutom har han visat prov på riktig kämpaglöd, inte minst senast när han under deltävlingen i Portugal lyckades vinna trots två punkteringar.