Din guide till betting på rally

Rally är en av de mest spännande motorsporterna i hela världen. Sporten skiljer sig från andra biltävlingarna med förarnas tekniker och stilar i tävlingarna på olika banor. I takt med att rally blir en allt mer populär motorsport dyker även fler och fler alternativ för betting på sporten upp online.

I den här artikeln har vi sammanställt att nödvändig information om rally så du som aldrig bettat på sporten förr ska kunna börja med det omedelbart. Även om betting kräver mer strategi än till exempel casino- och lottospel online är det fortfarande hasardspel och därför måste du spela ansvarsfullt.

Så bettar du på rally

Betting på rally fungerar precis som betting på alla andra sporter. Strategierna och koncepten liknar dem man använder vid betting på andra motorsporter. Nedan listar vi en kort men utförligt steg-för-steg-guide över hur du bettar på rally.

1.      Registrera dig på en legitim spelsida

De allra flesta spelbolag erbjuder idag motorsporter som en del av deras bettingutbud. Detta är såklart nödvändigt för dig som vill betta på rally. Du bör dock alltid välja en legitim bettingsida, en som regleras av en licens och som uppfyller andra krav gällande exempelvis användarvänlighet, oddsutbud, spelmarknader och kundsupport.

2.      Välj en rallytävling

Nästa steg är att välja vilken rallytävling du vill betta på. Rallytävlingar brukar äga rum på helger under hela håret med några veckors undantag under vintern och sommaren. Du väljer helt enkelt tävling genom att gå in på bettingsidans sektion för motorsporter och/eller rally.

3.      Välj förare och spelmarknad

Nu är det dags att placera ditt bet. Titta på oddsen och välj den racerförare du vill satsa på och vilken spelmarknad. Kanske du vill satsa på vinnaren av hela tävlingen eller något helt annat?

4.      Bekräfta ditt bet

På de flesta bettingsidor krävs det inte mer än några få klick för att bekräfta bets. Kontrollera att ditt insatsbelopp och ditt valda bet är korrekt innan du slutför åtgärden.

5.      Njut av tävlingen!

När du har placerat ditt bet kan du lufta dig tillbaka i soffan, slå på Tv:n och se på tävlingen samtidigt som du väntar på att du eventuellt ska vinna!

Att tänka på när du bettar på rally

Det finns ett antal olika spelstrategier när det gäller rally som du bör använda för att förbättra din förståelse för tävlingarna och öka dina chanser att vinna. Nedan följer några ting att ha i åtanke:

  • Förarnas tidigare prestationer.
  • Väderförhållanden.
  • Terrängen som tävlingen äger rum på.